Fractievoorzitter

Sylvia Buczynski

Algemene zaken / Verkeer/Burger en Bestuur / Vervoer, waterstaat / Economische zaken / Recreatie en toerisme / Kunst en cultuur

Woordvoerder voor de portefeuilles:

  • Verkeer, vervoer, waterstaat,
  • Economische zaken
  • Recreatie en toerisme
  • Kunst en cultuur

Op de middelbare school kwam ik er al achter dat de sociaaldemocratische beginselen mij het meest aanspraken en vanaf het moment dat ik mocht stemmen koos ik dan ook voor de PvdA.

Na mijn opleiding aan de kunstacademie ben ik aan het werk gegaan als ontwerper. Samen met mijn echtgenoot heb ik een bureau voor kunst en vormgeving. Mijn motto als ondernemer: Als je niet kan delen, kan je ook niet vermenigvuldigen. Me inzetten voor de samenleving hoort daarbij; we moeten het samen doen.

Als raadslid (vanaf 2009) hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan een samenleving die mensen de kans geeft zich te ontplooien en mee te doen in een veilige en prettige woonomgeving. Ik ben positief ingesteld en ga graag eerlijk en onbevangen in gesprek om te horen wat er leeft en waarmee inwoners verder geholpen kunnen worden. Wat mij betreft moet er veel meer gedaan worden om inwoners actief te betrekken.

Het verschil tussen bedrijfsleven en politiek is groot, maar aanvullend en ik meen hierdoor een verfrissend geluid te kunnen laten horen. Mensen verwachten meestal niet dat je als ondernemer ‘van de PvdA’ bent. Maar onze partij wil en kan actief meedenken met ondernemers, die immers sterk kunnen bijdragen aan de leefbaarheid en werkgelegenheid in onze gemeente.

Het zijn niet de ambtenaren die zomaar allerlei regels verzinnen. Met zijn allen roepen wij, burgers, na ieder incident meteen om een maatregel. Door niet direct op de emoties te reageren maar met gezond verstand, zouden een heleboel onnodige rompslomp en kosten kunnen worden voorkomen.

De agrarische sector is belangrijk en legt een sterk bepalend accent op onze gemeente; ik vind het belangrijk om dat kritisch te volgen. Voor mij zijn natuur en dierenwelzijn ook belangrijke onderwerpen om voor op te komen.

Na de jaren van economische crisis en door de vele taken die door ‘Den Haag’ op het bord van de gemeente zijn geschoven, moeten we soms moeilijke keuzes maken. Je kunt niet altijd inschatten wat voor gevolgen een beslissing op de lange termijn heeft. Het is een verantwoordelijkheid waar ik niet voor weg wil lopen, ook niet als dat betekent dat sommige mensen teleurgesteld zullen worden.