Na de verkiezingen

Door Sylvia Buczynski op 10 april 2022

Na de verkiezingen

Na een intensieve periode van voorbereiden, campagne voeren, debatteren, en het beantwoorden van talloze vragen en stellingen in aanloop naar de verkiezingen, is nu een periode van kennismaken, wennen en verkennen aangebroken.

We zijn niet ontevreden met de uitslag. We kregen meer stemmen, maar niet genoeg voor een extra zetel. Het blijft dus bij twee. Paul Medema en Elbert Volkers ruilen van functie. Paul neemt de zetel in de raad over en Elbert wordt steunfractielid.

Het is nu aan de winnaar (Onafhankelijk Hollands Kroon met 8 zetels) om het voortouw te nemen om een coalitie te vormen.

Na een suggestieve kop in een van regionale media (en klakkeloos overgenomen door allerlei nieuwssites) leek het alsof wij de deur richting OHK hadden dichtgegooid. Dat is beslist niet het geval; de PvdA sluit niemand uit en staat altijd open voor een gesprek. Dat gesprek heeft inmiddels plaatsgevonden en was positief. Het verraste ons hoeveel punten met het PvdA programma overeenkomen. Een vervolg staat in de agenda.

Onze inwoners zijn gebaat bij een duidelijke koers en continuïteit. Beleid dat helder, betrouwbaar en evenwichtig is. We gaan het tweede gesprek serieus aan. Met optimisme en vanuit onze sociaaldemocratische waarden. Gelijkwaardigheid is daar een van.

Sylvia Buczynski, fractievoorzitter

Sylvia Buczynski

Sylvia Buczynski

Woordvoerder voor de portefeuilles: Algemene zaken Burger en bestuur Fysieke leefomgeving Kunst en Cultuur Oudheidkunde Musea Incluzio Tevens zit Sylvia in: Het presidium De RNN Werkgeverscommissie griffi Op de middelbare school kwam ik er al achter dat de sociaaldemocratische beginselen mij het meest aanspraken en vanaf het moment dat ik mocht stemmen koos ik dan

Meer over Sylvia Buczynski