AOW’ers niet in de kou

Door Elbert Volkers op 3 februari 2022

AOWers niet in de kou. Behoud de koppeling met het minimumloon.

De AOWers van nu zijn de werkers van toen. Zij hebben door bij te dragen aan de AOW van toen geholpen de AOW mogelijk te maken voor de ouderen in die tijd.
Verder hebben ze het land helpen op bouwen en daar profiteren we nu van in de vorm van een goede infrastructuur, goed onderwijs, goede zorg enz.
De AOW en de pensioenen zijn al vele jaar niet of nauwelijks verhoogd. Daardoor is de koopkracht van de meeste ouderen sterk gedaald.

 

 

We kunnen het niet laten gebeuren dat de ouderen met alleen AOW of AOW plus een klein pensioen straks geen structurele verhoging krijgen doordat de AOW straks niet meer is gekoppeld aan het minimum loon en de uitkeringen zoals de Rutte IV regering dat wil.

Wij trekken daarom ook te strijde tegen deze ontkoppeling.
Onderteken de petitie op: https://www.pvda.nl/aowers-niet-in-de-kou/

Elbert Volkers
Gemeenteraadslid van de PvdA in Hollands Kroon
Kandidaat voor de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022

Elbert Volkers

Elbert Volkers

Ik ben Elbert Volkers geboren in 1947. Getrouwd met Tineke Hoekstra en samen hebben we 4 kinderen. Mijn kernwaarden zijn: Betrokken: wil zichtbaar betrokken zijn bij mensen achter de dossiers Geloofwaardig: ik vraag me dagelijks af of ons en mijn handelen geloofwaardig over komt Onafhankelijk: sta open voor initiatieven uit de samenleving, voor opvattingen van

Meer over Elbert Volkers