Vragen over ’t Veld Noord

4 mei 2020

© BreBuc / PvdA HK

Ik heb vragen gesteld aan het college over de voortgang van de woningbouw in fase 2 in ’t Veld

 

 

 

 

 

Geachte leden van het college,

Voor de ontwikkeling van het tweede gedeelte van ’t Veld Noord heeft u als voorwaarde gesteld dat hiermee pas gestart kan worden zodra 75% van het eerste deel verkocht is. Op de website van de ontwikkelaar is te zien dat dit percentage in zicht is.

Toelichting: De Partij van de Arbeid vindt dat, gezien de grote behoefte aan betaalbare woningen zo snel mogelijk begonnen moet worden met de ontwikkeling van de tweede fase ’t Veld Noord.

  1. Hoe is de stand van zaken?
  2. Liggen de plannen voor de tweede fase klaar?
  3. Wanneer kunt u de raad een voorstel doen?
  4. Wanneer kan gestart worden met de ontwikkeling?

 Hieronder de reactie van het college:

Reactie

De afspraak met de gemeenteraad voor ’t Veld Noord fase 2 is inderdaad dat wanneer er 75% verkocht is in fase 1, de voorbereiding voor de tweede fase zal.

Op dit moment zijn er 45 van de 60 woningen verkocht en zijn er van de resterende 15 woningen, twee in optie genomen. Het percentage om de voorbereiding van fase 2 te starten is daarmee behaald.

Door de voortgang van de verkoop zijn wij intern enige weken terug gestart met de voorbereidingen van fase 2. Dit betekent naast de oriëntatie op de kansen, wensen en mogelijkheden voor de tweede fase, ook de manier van de uitvoering en de tender.

Wethouder Groot heeft daarnaast in het voorjaar een gesprek gehad met de Wooncompagnie. Wooncompagnie heeft aangegeven zeker geïnteresseerd te zijn in de bouw van een aantal sociale huurwoningen.

Wanneer er meer concrete zaken over fase 2 te melden zijn, stellen we de gemeenteraad hier uiteraard van in kennis.