Internationale Vrouwendag 8 maart 2020

Door Afdeling Hollands Kroon op 30 januari 2020

Internationale vrouwendag in het kort

Op zondag 8 maart wordt de internationale Vrouwendag georganiseerd in:
De Cultuurschuur
Loggersplein 1,
Wieringerwerf,
Van 15.00 tot 20.00 uur.

In oude en nieuwe tijden hebben vrouwen samengewerkt en doelgerichte acties ondernomen bij het rechttrekken van ongelijkheid en ongelijkwaardig behandeling in de hoop op een betere toekomst voor elke vrouw wereldwijd. Deze krachtige samenwerking heeft uiteindelijk geleid tot een wereldwijd verenigd moment: Internationale Vrouwendag. Met verschillende activiteiten kaarten vrouwengroepen vandaag de dag allerlei onderwerpen aan op 8 maart. Onze werkgroep stelt zich verbinden en inspireren tot doel.
Dit jaar is het landelijke thema “Vrijheid van vrouwen”. Een onderwerp wat van alle tijden is. Al jarenlang strijden vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten en vrijheid. Vrijheid van vrouwen dient niet onderhandelbaar te zijn maar een vanzelfsprekendheid.
Door middel van een actie van Amnesty International zullen we dit jaar aandacht schenken aan dit thema.

Hoe ziet de middag eruit?

Dit jaar valt 8 maart op een zondag. Dit grijpen wij aan door een matinee te organiseren. Wie jarig is trakteert en daarom beginnen we de middag met koffie en gebak!
Dan volgt het speciale jubileumprogramma waar Lenny Kuhr een programma zal spelen in het teken van Internationale Vrouwendag.

Namens de werkgroep Internationale Vrouwendag Hollands Kroon
H. Helsloot
Slingerweg 85,
1777 AG Hippolyushoef

Afdeling Hollands Kroon

Afdeling Hollands Kroon

De PvdA Afdeling Hollands Kroon waarin we samen met onze actieve leden klussen aanpakken. Onze overtuiging is : Vrijheid, democratie, rechtvaardigheid, toegankelijkheid en solidariteit zijn de ideële uitgangspunten van de sociaal democratie. Voor de PvdA Hollands Kroon staan deze uitgangspunten samen met het recht op een fatsoenlijk bestaan centraal. Wij zetten ons in voor alle

Meer over Afdeling Hollands Kroon