Amanda van Dijk

Ik sta op plek 5 van de kandidatenlijst voor de verkiezingen in maart 2018. Bijzonder, want behoorlijk in de schijnwerpers. Na alle jaren als secretaris en voorzitter van de afdeling en ook als gewoon ‘actief lid’ nu dan op een verkiesbare plaats. Daar zal ik mijn best voor doen! Ik heb veel ‘meegemaakt’ van het raadswerk door de PvdA-fractie, niet alleen door mijn bestuursfunctie, maar ook door het meeleven met het werk in de raad en als wethouder van mijn man Jan Steven. Als raadslid wil ik mijn bijdrage leveren door slim na te denken en gebruik te maken van kennis van anderen, kennis van u.

Ik werk 32 uur per week voor Naktuinbouw in Roelofarendsveen in het Rassenonderzoek. Een afwisselende, interessante baan waarin ik gespecialiseerd ben in het onderzoek aan nieuwe groenterassen met DNA-technieken. Ik ben moeder van vier dochters, en we zorgen voor een weekend-pleegkind. Ons eerste kleinkind is op komst. We hebben veel huisdieren. Ik ben voorzitter van stichting Oud Kolhorn en was tot voor kort penningmeester van Taart voor Kids. Ik heb kennis van kwaliteitssystemen en zet die kennis in bij Heemz.org en Zorgerf Waarland.

Begin jaren 00 zag ik de noodzaak om te laten zien dat het met ons land een andere kant op moest. Dat betekende voor mij: lid worden van de PvdA. En dat blijkt te werken. Ik vind dat je als PvdA-lid veel invloed kunt uitoefenen door actief stemmers te werven, goede mensen op de juiste plek te kiezen, verkiezingsprogramma’s samen te stellen en veel meer.

Voor ik het wist was ik secretaris van de afdeling Niedorp. Congresafgevaardigde, webmaster, afgevaardigde m.b.t. Verenigingszaken en zo meer. Toen in oktober 2010 de afdeling Hollands Kroon ontstond in verband met de fusie tussen Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer, werd ik gekozen als voorzitter van de afdeling. Dat bleef ik tot in 2014 en in 2016 kwam ik ook weer even terug. Ik vond het altijd belangrijk dat we een bloeiende, gezellige afdeling zijn, waar mensen graag actief in willen zijn.