Door Sylvia Buczynski op 25 oktober 2014

Vragen over aanpak jeugdwerkloosheid

Op 23 oktober heb ik vragen gesteld over aanpak jeugdwerkloosheid met Europese subsidie in onze gemeente.

 

 

 

Op 23 oktober heb ik als raadslid van de PvdA Hollands Kroon vragen gesteld over subsidies vanuit Brussel voor de bestrijding van jeugdwerkloosheid. Brussel heeft een fonds opgericht met als thema het terugdringen van de jeugdwerkloosheid en de arbeidsinpassing van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt . De EU heeft in de periode 2014-2016 hiervoor 114 miljoen euro in het fonds gestopt.

Namens de PvdAfractie stel ik: “De PvdA fractie is van mening dat alle beschikbare middelen ingezet moeten worden om zoveel mogelijk mensen, die nu nog een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, naar regulier werk te begeleiden. Daarnaast is het bestrijden van jeugdwerkloosheid enorm belangrijk. Daarom heb ik, namens de PvdA Hollands Kroon, het college de volgende vragen gesteld:

  • Is het college op de hoogte van dit fonds?
  • Maakt onze gemeente gebruik van deze Europese subsidie?
  • Zo niet, wat is daarvan de reden?
  • Is het college bereid om alsnog voor 31 oktober 17.00 uur een aanvraag in te dienen?”

De PvdA hoopt op spoedige beantwoording door het college want de tijd voor het indienen van de aanvraag is beperkt.

 

 

Sylvia Buczynski

Sylvia Buczynski

Woordvoerder voor de portefeuilles: Verkeer, vervoer, waterstaat, Economische zaken Recreatie en toerisme Kunst en cultuur Op de middelbare school kwam ik er al achter dat de sociaaldemocratische beginselen mij het meest aanspraken en vanaf het moment dat ik mocht stemmen koos ik dan ook voor de PvdA. Na mijn opleiding aan de kunstacademie ben ik

Meer over Sylvia Buczynski