Door Sylvia Buczynski op 3 februari 2016

Verbouwing bestuurscentrum MFA

Op de agenda van de gemeenteraadsvergadering van 2 februari stond als punt 7 de verbouwing van het bestuurscentrum in “de Ontmoeting.” Ik heb hierover het woord gevoerd. Klik op <lees verder> om de tekst van deze woordvoering te lezen.

 

Voorzitter,

De bezoekers van onze vergaderingen zijn degenen die tot nu toe het meest sober moeten zitten; zij verdienen beter en we zijn dan ook blij dat het publiek na de beoogde verbouwing een meer prominente plaats in de raadszaal gaat innemen.

Sober en doelmatig, dat waren de twee woorden die de raad aan de opdracht voor de verbouwing van ons bestuurscentrum gehangen heeft.

Wat is sober? In de ogen van de PvdA betekent dit dat met de beschikbare middelen zuinig wordt omgesprongen. Geen onnodige fratsen of luxe. Een acceptabele afschrijving van de kapitaallasten.

Wat is doelmatig? Wat ons betreft betekent dit dat je met de aanpassingen de meest optimale gebruiksmogelijkheden gestalte geeft. Aanpassingen waarmee de investering terugverdiend kan worden omdat de ruimte goed verhuurd kan worden.

Soms zal je iets meer moeten investeren om er meer uit te kunnen halen. In het geval van de raadszaal vinden wij dat dit een verantwoorde investering is, omdat hiermee een veel betere vergader- en congresruimte ontstaat dan wanneer je relatief weinig extra gaat bezuinigen (de afschrijving valt niet zoveel hoger uit), maar daarmee de mogelijkheden voor het gebruik – lees verhuur – ernstig beperkt.

Het amendement van CDA, VVD, Senioren en LADA zullen wij niet steunen.

De PvdA vindt dat met de keuze voor variant 1 – met entresol – geen sprake is van fratsen of overbodige luxe en stemt in met het voorstel.

Namens de PvdA Fractie Sylvia Buczynski

 

Sylvia Buczynski

Sylvia Buczynski

Woordvoerder voor de portefeuilles: Verkeer, vervoer, waterstaat, Economische zaken Recreatie en toerisme Kunst en cultuur Op de middelbare school kwam ik er al achter dat de sociaaldemocratische beginselen mij het meest aanspraken en vanaf het moment dat ik mocht stemmen koos ik dan ook voor de PvdA. Na mijn opleiding aan de kunstacademie ben ik

Meer over Sylvia Buczynski