Door Elbert Volkers op 7 november 2015

Uitnodiging thema-avond vluchtelingen.

De afdeling Schagen van de PvdA nodigt leden van de PvdA-afdelingen Hollands Kroon en Den Helder uit om op donderdag 19 november 2015.

 

 

 

Deze thema-avond wordt georganiseerd door de PvdA-afdeling Schagen over het vluchtelingenvraagstuk. Wij hebben  prof. mr. Nico Schrijver bereid gevonden  deze avond  hierover een lezing te geven. De thema-avond  is voor alle belangstellende inwoners van de gemeente Schagen toegankelijk. De problematiek raakt ook alle drie onze gemeenten.  We hebben daarom ook de gemeenteraden en colleges van de gemeenten Schagen, Hollands Kroon en Den Helder uitgenodigd.

De avond wordt gehouden in hotel Igesz, Markt 22, Schagen. Aanvang 20.00 u. Inloop vanaf 19.30 u.

Overal in Nederland worden vluchtelingen opgevangen. Voorlopig lijkt er ook geen einde aan de vluchtelingenstroom te komen. De reden is eenvoudig: er is geen vrede en veiligheid in Syrië en omliggende landen. Velen verliezen de hoop op een veilig en menswaardig bestaan in de regio en slaan op de vlucht, vaak met achterlating van alles wat hun dierbaar is. Op deze thema-avond  bespreken we wat volgens de normen van de VN een vluchteling is en hoe deze te onderscheiden van een economische migrant. Hoe bieden wij op korte en langere termijn opvang aan vluchtelingen? Ook staan we stil bij de pogingen om wel vrede in Syrië en het Midden-Oosten tot stand te brengen en de tirannie van de Islamitische Staat en de onderdrukking door het Assad-regime aan te pakken.

Nico Schrijver (Warmenhuizen, 21 mei 1954) is een Nederlands hoogleraar volkenrecht en internationaal recht en politicus namens de Partij van de Arbeid. Schrijver is als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Leiden en was ook gasthoogleraar aan de Université Libre de Bruxelles (ULB). In 2008 werd hij gekozen als lid van een van de mensenrechtencomités van de Verenigde Naties. Schrijver had zitting in de Commissie-Davids. Sinds 7 juni 2011 is hij lid van de Eerste Kamer, en sinds 11 juni 2013 vice-voorzitter van de PvdA-fractie in de Eerste Kamer.

Met vriendelijke groet,

Marga de Groen,

voorzitter PvdA Schagen

Elbert Volkers

Elbert Volkers

Ik ben Elbert Volkers geboren in 1947. Getrouwd met Tineke Hoekstra en samen hebben we 4 kinderen. Mijn kernwaarden zijn: Betrokken: wil zichtbaar betrokken zijn bij mensen achter de dossiers Geloofwaardig: ik vraag me dagelijks af of ons en mijn handelen geloofwaardig over komt Onafhankelijk: sta open voor initiatieven uit de samenleving, voor opvattingen van

Meer over Elbert Volkers