Tijd schrijven in de jeugdzorg

21 april 2020

© BreBuc / PvdA HK

Vragen aan het college over ‘tijdschrijven’ in de jeugdzorg.

Voor de coronacrisis losbarstte was er het heugelijke nieuws dat tijdschrijven echt overal en altijd afgeschaft ging worden in de jeugdzorg, iets waar de zorgaanbieders erg blij mee waren.

 

 

 

In een nieuwsbericht van de Rijksoverheid viel te lezen:
“Er moet een einde komen aan het tijdschrijven in de jeugdzorg. Dat heeft minister Hugo de Jonge (VWS) vandaag afgesproken met de bonden FNV en CNV, Jeugdzorg Nederland en de VNG. Voor veel professionals in de jeugdzorg betekent dit dat ze vele uren per week minder kwijt zijn aan papierwerk en straks meer tijd over hebben voor zorg en ondersteuning aan kinderen.”

Het lijkt erop dat er verzet is tegen dit onderhandelingsakkoord, ook vanuit onze regio’s (wij kopen samen met Zuid-Kennemerland Jeugdbescherming en Jeugdreclassering in en daar zat een ‘pilot’ in met tijdschrijven).

Onze fractie heeft daarover de volgende vragen aan het college gesteld:

  1. Klopt het gerucht dat het landelijke akkoord over het stoppen met tijdschrijven (en daarmee vermindering van administratieve lasten) onder druk staat?
  2. Wilt u zich er hard voor maken in het bovenregionaal overleg dat die pilot alsnog van tafel gaat, want tijdschrijven is een enorm symbool van onnodige administratiedruk geworden?

Waar ben je naar op zoek?