Door Paul Medema op 10 oktober 2014

PvdA wil duidelijkheid over aanbesteding zorg

Op woensdag 8 oktober heeft de PvdA in Hollands Kroon vragen gesteld over de aanbesteding van de zorg in Hollands Kroon.

 

 

 

 

Zorginstellingen hadden tot 5 september 2014 de tijd om een offerte in te dienen voor de WMO 2015. In de informatie bij de aanbesteding staat dat de zorginstellingen uiterlijk eind september bericht zouden krijgen over de eventuele gunning. Nu blijkt dat de termijn waarop de zorginstellingen bericht krijgen is verlegd naar 1 november 2014. Daarom stelt de PvdA de volgende vragen aan het college:
1. Klopt deze informatie?
2. Wat is de reden voor dit uitstel?
3. Is deze informatie gedeeld met alle zorginstellingen die een offerte hebben uitgebracht?
4. Heeft de gemeente nagedacht over de gevolgen voor alle partijen van dit uistel?

Raadslid Jan Steven van Dijk is bezorgd over de aanbesteding: ‘Onze burgers die zorg nodig hebben, de medewerkers in de zorg en de zorginstellingen snakken naar duidelijkheid, bijvoorbeeld of ze van dezelfde partij zorg krijgen, of de medewerker nog een baan heeft en of de zorginstelling nog voldoende werk heeft om door te gaan. Dit uitstel kan betekenen dat er onnodig personeel op straat komt te staan omdat de gemeente geen duidelijkheid geeft, dit kunnen wij als PvdA niet laten gebeuren en daarom vragen wij opheldering van het college’.

Klik hier voor de schriftelijke vragen.

Paul Medema

Paul Medema

Een samenleving waarin iedereen dezelfde kansen krijgt en wat kan maken van zijn leven, dat is waar ik voor strijd! Ik ben lid geworden van de Partij van de Arbeid omdat het niet uit mag maken waar je geboren bent. Daarnaast is een zuinige overheid van belang die het geld niet over de balk smijt

Meer over Paul Medema