8 maart 2014

Internationale Vrouwendag in Hollands Kroon

Tineke Hoekstra, nummer 10 op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, nodigt u uit voor de Internationale Vrouwendag in  Hollands Kroon.

 

 

 

Hollands Kroon viert op zaterdagmiddag 8 maart Internationale Vrouwendag. De viering van deze specifieke vrouwendag is in de laatste decennia omgebogen van strijdbaarheid naar een maatschappelijk betrokken feestdag waar belangrijke thema’s als onderwijs, gezondheidszorg en sociale – en economische gelijkwaardigheid, voor vrouwen en meisjes onder de aandacht wordt gebracht. Het programma wordt verzorgd door Daphne Roothaert en Yntske Zijlstra.

Het programma voor de pauze bestaat uit een inleiding en een presentatie door Daphne Roothaert uit Schagen. Haar uitdaging ligt bij mensen die uit balans zijn, met de coaching methode Repairing Balans wordt de eigen balans herstelt. Eenmaal de weg weten, is nooit meer vergeten! Maar hoe gaat de moderne, progressieve vrouw om met de participerende maatschappij die op ons af komt? Wat is haar rol nu en wordt er straks een rol in meer zorgzaamheid van haar verwacht? Zo ja, heb je hier als vrouw wel een keuze in? Wat gebeurt er met de maatschappij als vrouwen die rol wel of niet gaat vervullen? Wat zijn de mogelijke valkuilen? Allemaal vragen die tijdens de presentatie aan bod komen met als doel het bewustzijn op dit gebied te vergroten.

Het muzikale gedeelte wordt verzorgd Yntske Zijlstra. Er is een mooi en heel afwisselend repertoire uitgezocht, van Jeroen Zijlstra naar Herman van Veen door naar Édith Piaf, van modern tot barok van Downland. De muzikale weg van Yntske Zijlstra (1962) is bijzonder. Ze is opgeleid in de Oosterlander kerk op Wieringen en het Enschedese Conservatorium, van zangeres(je) via psychiatrisch verpleegkundige naar muziektherapeut. Nu is zij werkzaam als docent methodiek aan muziekwerkers in zorg en onderwijs en middels MBA bedrijfskunde als Informatiemanager bij GGZ NHN. Zingen blijft een passie die zij met veel plezier, in haar vrije tijd, onderhoud. Het programma wordt rond 19.00 uur afgesloten met een gedicht.

De organisatie is in handen van Marjan Kool, Tineke Hoekstra, Hennie Helsloot en Gea Klein- Hamming. Locatie van de viering: café de Harmonie, Kerkplein 1 te Hippolytushoef. Vanaf

15.00 uur is de zaal geopend, het programma start om 15.30 uur. Entree € 4,=, hierbij

inbegrepen een kopje koffie of thee voor aanvang van het programma en een consumptie en hapje in de pauze.

Vrouwen uit de gemeente Hollands Kroon zijn van harte welkom en kunnen reserveren (heeft de voorkeur) via  vrouwendaghk@gmail.com of m.kool@quicknet.nl, haar telefoonnummer 06-12600898.

Meer informatie: www.facebook.com/internationale.vrouwendaghk