Door Sylvia Buczynski op 16 november 2015

Het Festival Binnenlands Bestuur

Zaterdag 14 november ben ik naar het Festival Binnenlands Bestuur in Amersfoort geweest.

 

 

 

 

In zijn openingswoord stond Leen Verbeek (voorzitter van het Centrum Lokaal Bestuur) stil bij de aanslagen in Parijs en over de rol van Europa en internationale samenwerking. Daarna hield Ilco van der LInde zijn Wibaut-lezing, met als titel: ‘Idealisme werkt!’

Wat een inspirerend mens! Zijn boeiende betoog kreeg – terecht – een staande ovatie (even op zijn naam googelen, dan weet je wat hij doet).

Na de lunch gingen we in deelgroepen uiteen om over verschillende onderwerpen en toekomstvisies te brainstormen; het oude ‘procesgerichte’ denken overboord. Ik mocht de resultaten van mijn werkgroep ‘De sociaaldemocratische beweging van morgen’ presenteren. Daarover hoop ik jullie later meer te melden.

De dag vloog om en hoewel het heel intensief was, gaf het enorm veel energie. Boeiende dag en ook weer een heleboel collega’s gesproken. Wat bovendien mijn gevoel van trots deed groeien: wij brengen in Hollands Kroon met onze manier van canvassen en onze positieve insteek (je moet er plezier aan beleven en het leuk met elkaar hebben) al jaren in praktijk. Precies wat op deze dag de uitkomst was als de te volgen koers. In sommige andere afdelingen hebben ze ons voorbeeld al overgenomen – en enthousiast.

Binnenkort is de Wibaut-lezing van Ilco te lezen. Ik zal jullie laten weten wanneer en waar de link te vinden is.

Met vriendelijke groeten,

Sylvia.

 

 

 

Sylvia Buczynski

Sylvia Buczynski

Woordvoerder voor de portefeuilles: Verkeer, vervoer, waterstaat, Economische zaken Recreatie en toerisme Kunst en cultuur Op de middelbare school kwam ik er al achter dat de sociaaldemocratische beginselen mij het meest aanspraken en vanaf het moment dat ik mocht stemmen koos ik dan ook voor de PvdA. Na mijn opleiding aan de kunstacademie ben ik

Meer over Sylvia Buczynski