Door Afdeling Hollands Kroon op 29 januari 2017

Goede zorg voor iedereen

Lodewijk Asscher heeft zijn plannen voor de zorg gepresenteerd

 

 

 

 

Goede zorg is belangrijk, voor iedereen. Dankzij de inzet van de verpleegkundigen, artsen, thuiszorgmedewerkers en alle andere mensen die in de zorg werken is de zorg in Nederland gelukkig van hoog niveau. Maar het kan en moet beter: het eigen risico is te hoog en er is teveel marktwerking. Farmaceuten maken veel winst terwijl er juist extra geld nodig is voor de verpleeghuizen. En teveel werknemers in de zorg hebben een onzeker flexibel contract. Dat moet veranderen!

Klik hier voor presentatie.

Voor alle progressieve partijen is de zorg belangrijk. De SP heeft het Nationaal Zorgfonds voorgesteld, GroenLinks kwam onlangs met een manifest en de PvdA heeft ook een eigen hoofdstuk over zorg in het verkiezingsprogramma. Al deze plannen hebben meer overeenkomsten dan verschillen. Daarom stel ik voor om negen progressieve punten te kiezen als gezamenlijke inzet voor een nieuw regeerakkoord. Zo kunnen we samen een krachtig progressief alternatief bieden voor de plannen van de rechtse partijen.

Nederland echt vooruit helpen, daar is nu de ruimte voor.

  1. Afschaffen eigen risico
  2. Meer samenwerking, minder concurrentie
  3. Meer waardering voor zorgverleners, minder bureaucratie
  4. Verbod op winstuitkering door zorgverzekeraars
  5. Vaste contracten voor werknemers in de zorg
  6. Medisch specialisten in loondienst
  7. Preventie in het basispakket
  8. Farmaceuten aanpakken om medicijnen goedkoper te maken
  9. Meer personeel in verpleeghuizen

Bron: PvdA.nl

 

Afdeling Hollands Kroon

Afdeling Hollands Kroon

De PvdA Afdeling Hollands Kroon waarin we samen met onze actieve leden klussen aanpakken. Onze overtuiging is : Vrijheid, democratie, rechtvaardigheid, toegankelijkheid en solidariteit zijn de ideële uitgangspunten van de sociaal democratie. Voor de PvdA Hollands Kroon staan deze uitgangspunten samen met het recht op een fatsoenlijk bestaan centraal. Wij zetten ons in voor alle

Meer over Afdeling Hollands Kroon