Gebruik leegstaande gebouwen

Door Ruud de Vroome op 8 maart 2018

 

Het voormalige verzorgingstehuis Molenweid in Wieringerwaard komt straks weer leeg te staan. Ik maak mij zorgen hoe het nu verder gaat met dit gebouw. Maar niet alleen dit gebouw er zijn in Hollands Kroon meer van dit soort gebouwen.

 

 

 

Molenweid Wieringerwaard

Het voormalige verzorgingstehuis Molenweid in Wieringerwaard komt weer leeg te staan. Het heeft nog even dienst gedaan als opvang voor bewoners van het Lelypark in Wieringerwerf.

Ook de nul trede woningen bij dit gebouw zijn door een ontmoedigingsbeleid van de wooncompagnie nog maar voor ca 50% bewoond. Terwijl er wel behoefte is aan nul trede woningen.

In het voormalige verzorgingstehuis komt nu wel een proef met 9 jongeren die daar begeleid gaan wonen. Het is jammer dat het gebouw niet meer verder gebruikt wordt voor een woonfunctie. Er zouden starters in de woningmarkt en jongeren kunnen wonen.

Het zou jammer zijn als dit gebouw zou verloederen. Voor de leefbaarheid in Wieringerwaard zou het goed zijn dat dit gebouw wordt gebruikt met een woonfunctie. Gebeurt er niets met het gebouw dan vrees ik dat het gebouw uiteindelijk wordt gesloopt.

Je moet er niet aandenken dat het een “rotte kies” wordt als bijvoorbeeld “de Oude Beurs” in Middenmeer.

Er zijn meer van die leegstaande panden in Hollands Kroon. Ik vindt dat Hollands Kroon een plan moet maken deze leegstaande panden te gaan hergebruiken. Is hergebruik niet mogelijk, dan zou het pand moeten wordt afgebroken. De grond zou dan moeten worden gebruikt voor sociale woningbouw, of voor vrije verhuur in de goedkopere prijsklasse. Bij particulier bezit zou de Gemeente met de eigenaar in overleg moeten gaan. De mogelijkheid van onteigening zou dan reëel zijn.

Dit geldt ook voor de vrijkomende grond van het afgebroken gemeentehuis van Wieringen in Hippolytushoef. Bekijk het PvdA standpunt verwoord door Elbert Volkers.

Ruud de Vroome
PvdA Hollands Kroon

Ruud de Vroome

Ruud de Vroome

Politiek en sociaal democratie is wat me met de paplepel is in gegoten. Dat heeft er toe geleid dat ik op 18 jarige leeftijd lid werd van de PvdA. In mijn jonge jaren was ik politiek actief. Dat is door werk en daarbij behorende verhuizingen een beetje in het slop geraakt. In die periode bleef

Meer over Ruud de Vroome