De campagne kan van start

Door Ruud de Vroome op 8 januari 2018

De afdeling Hollands Kroon is er klaar voor. Nu moet het gebeuren. Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. En de PvdA Hollands Kroon doet mee. Op de foto van links naar rechts: Saskia Denneman, Elbert Volkers, Amanda van Dijk, Paul Medema, Sylvia Buczynsky.

 

 

 

 

© PvdA HK

Op zaterdagochtend 6 januari kwam een grote groep leden bij elkaar bij Sylvia Buczynski, de lijsttrekker van de PvdA in Hollands Kroon. We hebben samen gesproken over hoe we de campagne gaan aanpakken. In grote lijnen wisten we dit al, maar onder leiding van Rutger Jan Bredewold hebben we nog eens de puntjes op de i gezet. Zoals het altijd gebeurt bij de PvdA in Hollands Kroon was het niet alleen serieus werken maar ook een heel gezellige ochtend, de stemming zat er weer goed in.

De PvdA heeft een gevarieerde lijst van kandidaten opgesteld. De lijst is een goede mix van oud en jong, man en vrouw en ervaren en nieuwkomer. De top 5 is daar een goed voorbeeld van.

Als lijsttrekker en daarmee de nummer 1 op de kandidatenlijst heeft de PvdA Hollands Kroon gekozen voor Sylvia Buczynski. Sylvia is een zeer gewaardeerd raadslid en op dit moment fractievoorzitter. Ze heeft een sterk analytisch vermogen en weet met goede argumenten het PvdA-standpunt op een correcte wijze naar voren te brengen. Ze geeft op adequate wijze leiding aan de fractie.

De runner-up is Paul Medema. In december 2016 volgde Paul Fijko van der Laan op die uit eigen beweging plaats maakte voor een jong raadslid. Zo kon hij alvast een jaar ervaring opdoen als raadslid in de aanloop naar de verkiezingen van 2018. In het afgelopen jaar heeft Paul al van zich doen spreken door zijn kennis van financiële zaken.

Saskia Denneman is voor velen een onbekende. Ze is via de jongerenorganisatie “de Jonge Socialisten” van de PvdA gekomen en heeft zich binnen onze afdeling als bestuurslid al duidelijk geprofileerd. Saskia zal een aanwinst zijn voor onze fractie en daarmee voor de gemeenteraad van Hollands Kroon. Saskia heeft een brede belangstelling en kan de PvdA-standpunten goed verwoorden.

Nummer 4 is een goede bekende: het ervaren raadslid Elbert Volkers. Hij heeft niet alleen in Hollands Kroon, maar ook al in de voormalige gemeente Wieringen zijn sporen verdiend. Elbert is een bevlogen raadslid en een heeft luisterend oor. Maar niet alleen dat hij luistert, hij weet de woorden ook in daden om te zetten. Hij is daarbij gekend om zijn rechtdoorzee en eerlijke benadering.  Elbert is door zijn ervaring een geweldig fractie- en raadslid.

De 3e vrouw in de top 5 van onze kandidatenlijst is Amanda van Dijk. Amanda is voor velen geen onbekende. Ze was eerder al voorzitter van de PvdA Hollands Kroon en heeft in de voormalige gemeente Niedorp ook bestuursfuncties gehad. Amanda heeft veel kennis van landbouw, maar draai haar hand ook niet om voor vele andere aandachtsgebieden. Zij heeft een actieve rol gehad in het opstellen van het visiedocument (verkiezingsprogramma) van de PvdA Hollands Kroon.

Van de eerste 5 kandidaten kunt u extra informatie vinden op hun pagina op Facebook en op de website van de PvdA Hollands Kroon

Ruud de Vroome

Ruud de Vroome

Politiek en sociaal democratie is wat me met de paplepel is in gegoten. Dat heeft er toe geleid dat ik op 18 jarige leeftijd lid werd van de PvdA. In mijn jonge jaren was ik politiek actief. Dat is door werk en daarbij behorende verhuizingen een beetje in het slop geraakt. In die periode bleef

Meer over Ruud de Vroome