Coalitie gaat op de oude voet door.

Door Sylvia Buczynski op 12 april 2018

De kogel is door de kerk er is een nieuwe coalitie in Hollands Kroon. Nou ja een nieuwe coalitie?

 

 

 

 

 

 

Woensdag 11 april heeft Jip Pankras, de informateur van Senioren Hollands Kroon, ons meegedeeld dat er een coalitie gevormd wordt van SHK, VVD en CDA. 

Dit betekent dat de coalitie op de oude voet, maar dan zonder LADA, doorgaat.

 Eerlijk gezegd hadden we na de gesprekken niet anders verwacht. SHK heeft steeds volgehouden een zo breed mogelijk gedragen programma te willen en dat de inbreng van alle andere fracties zoveel mogelijk meegenomen zal worden. We zijn benieuwd. Krijgen we weer een coalitie die zich niets aantrekt van de oppositie, of worden andere inzichten ook meegewogen?

We zullen de coalitie kritisch gaan volgen en beleid waar we het niet mee eens zijn aan de kaak stellen. De verhoudingen in de raad zijn iets veranderd. De coalitie heeft nu 17 zetels en de gezamenlijke oppositie 12. PvdA, Groen Links, ChristenUnie en D66 – waarmee we een groot aantal gemeenschappelijke punten op een rijtje gezet hebben – hebben er samen 7.

 

Sylvia Buczynski

Sylvia Buczynski

Woordvoerder voor de portefeuilles: Verkeer, vervoer, waterstaat, Economische zaken Recreatie en toerisme Kunst en cultuur Op de middelbare school kwam ik er al achter dat de sociaaldemocratische beginselen mij het meest aanspraken en vanaf het moment dat ik mocht stemmen koos ik dan ook voor de PvdA. Na mijn opleiding aan de kunstacademie ben ik

Meer over Sylvia Buczynski