Door Amanda van Dijk op 17 mei 2014

BESTUURSWISSELING

Op 29 april trad ik voor het laatst op als voorzitter van de afdeling. Ik geef u hier een kort verslag van de bestuurswisseling.

 

 

 

 

PvdA Hollands Kroon ontstond door fusie in oktober 2010. Na jaren secretaris geweest te zijn in afdeling Niedorp werd ik nu gekozen als voorzitter. Ik heb dit jaren met veel plezier gedaan. Ik vind het belangrijk dat er aandacht is voor de afspraken die zijn vastgelegd in onze statuten en reglementen. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich gewaardeerd voelt. Ik vind het belangrijk dat we een gezellige club zijn, een club waar je bij wilt horen. En dat laatste, dat lijkt gelukt. Nadat ik aankondigde te willen stoppen met het bestuurswerk voor PvdA Hollands Kroon, stonden direct nieuwe mensen te trappelen om het stokje over te nemen. Heel fijn!

Met mij besloten ook Jan Martens (penningmeester) en Bert Lont (algemeen bestuurslid) een stapje terug te doen. Normaal gesproken is het de bedoeling dat iedere twee jaar circa de helft van de bestuursleden terugtreedt, dus ik vind dat we dat met drie mens na zo’n drie-en-een-half jaar goed hebben uitgekiend. Over statuten en reglementen gesproken. Bestuursverkiezingen horen in het eerste kwartaal. Dat kwam toch wel erg ongelukkig uit, met gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. We vonden het belangrijk om als bestuur tot na de verkiezingen aan te blijven, om zo één te zijn met de kandidaten in de hete fase van de campagne. Het lijkt me verstandiger om bestuursverkiezingen voortaan in oneven jaren te doen, dan zit je daarmee niet in de knel. Het was nu nog een soort van geluk dat we op 29 april niet betrokken bleken bij de coalitieonderhandelingen. Dit is ironisch bedoeld, dat snapt u.

Het waren leuke jaren in het bestuur. We hebben veel voor elkaar gebokst. Twee keer een kandidatenlijst samengesteld, twee keer campagne gevoerd, vele afdelingsvergaderingen met discussie, hapjes en tijd voor een praatje. Jubilea gevierd, maar ook afscheid genomen. PvdA Hollands Kroon is een leuke club. Actieve leden in alle hoeken van de gemeente, die samen de handen uit de mouwen willen steken, niet zeuren, elkaar steunen. Nu, na twee weken, mis ik het al. Geen bestuursvergadering meer in het vooruitzicht. Maar goed, wel tijd voor nieuwe dingen. Ik zal wel weer niet toekomen aan het lappen van de ramen.

Ik zal u de nieuwe bestuursleden even introduceren. Als voorzitter is Jan Boeijink benoemd, als penningmeester Bertus Spaansen en Gabriël Weij en Elbert Volkers sluiten zich aan bestuurslid. Zo groeit het bestuur, samen met Aletta, Rutger Jan, Paul en Ruud, naar 8 mens. Ik hoop dat ze goed voor de afdeling zorgen en samen energie halen uit het besturen. Heel veel succes!

Amanda van Dijk

Amanda van Dijk

Ik sta op plek 5 van de kandidatenlijst voor de verkiezingen in maart 2018. Bijzonder, want behoorlijk in de schijnwerpers. Na alle jaren als secretaris en voorzitter van de afdeling en ook als gewoon ‘actief lid’ nu dan op een verkiesbare plaats. Daar zal ik mijn best voor doen! Ik heb veel ‘meegemaakt’ van het

Meer over Amanda van Dijk