Iedere inwoner telt

Het is belangrijk dat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te praten. PvdA’ers gaan daarvoor op stap. De PvdA wil dat ook de gemeente goed bereikbaar is.

  1. De PvdA staat voor een gedegen, eerlijk en betrouwbaar bestuur.
  2. PvdA-politici zijn bevlogen, benaderbaar en bereikbaar, hebben lef en zijn betrouwbaar. Contact met en respect voor de burger zijn van essentieel belang nu we meer van de inwoners zelf verwachten. Samen tot een oplossing komen is de weg.
  3. De PvdA zal van het college eisen dat er een goed werkende website in de lucht is en dat we een telefonisch prima bereikbare gemeente zijn, die zijn burgers goed te woord staat. Brieven moeten inhoudelijk binnen de wettelijke termijn beantwoord worden. Daarom stelt de PvdA grenzen aan het bezuinigen op het ambtenarenapparaat.
  4. De PvdA trekt geld uit voor behoud van de servicebalie waar de burger welkom is zonder afspraak!
  5. De digitale wereld kan bedreigend en discriminerend zijn. We willen dat de gemeente er voor zorgt dat alle diensten en mogelijkheden in onze samenleving toegankelijk blijven voor alle inwoners, ook voor de digitaal niet zo vaardige medeburger.
  6. Aan de servicebalie kan de gemeente burgers helpen door advies te geven. Waar moet je heen voor huishoudelijke hulp, hoe vraag je een indicatie aan enz. Je zou met simpelweg een telefoontje of bezoekje mensen wegwijs moeten kunnen maken in zorgland.